Goede doelen - Rotterdamse Koffie
15795
page-template,page-template-goede-doelen,page-template-goede-doelen-php,page,page-id-15795,page-child,parent-pageid-14869,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge
 

Goede doelen

Wij geven blijk van onze betrokkenheid

.

.

VSO Herenwaard

Wij zijn betrokken bij een project van VSO Herenwaard in de Rotterdamse wijk IJsselmonde waar leerlingen met een beperking in praktijkonderwijs de Barista vaardigheden leren met het doel een officieel diploma te bemachtigen.

Ze leren o.a. espresso, koffie, cappuccino en latte macchiato als een echte Barista te bereiden met een door ons ter beschikking gestelde professionele espressomachine, molen en toebehoren. Op die manier belanden ze misschien niet in een garantiebaan of op de bank thuis maar vinden ze een echte baan in het Rotterdamse bedrijfsleven.

In juni 2018 zijn de eerste 4 leerlingen geslaagd na een examen te hebben afgelegd afgenomen door een erkende Barista trainer.

.

Doorstroom

Rotterdam en omgeving heeft er een nieuwe koffieketen bij: Doorstroom. De koffie wordt geserveerd vanuit een tuktuk door leerlingen van Herenwaard, een middelbare school voor speciaal onderwijs. Het concept moet de hele regio veroveren.
Remco (17) is een pietje precies als het aankomt op de perfecte cappuccino. De temperatuur moet tot op de tiende graad kloppen en hij wil geen kruimeltje koffiedik in de beker. Lukt dat niet? Opnieuw. De barista wil alleen de beste koffie.

Remco is een van de leerlingen met autisme die met trots het certificaat ‘junior barista’ heeft gehaald. “Ik heb hier echt voor geleerd en weet wat ik doe”, vertelt hij trots.

Gitte Nagel van VSO Herenwaard ziet Remco met trots zijn werk doen. “Wij willen met Doorstroom onze jongeren en andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven weer een plek te krijgen op de arbeidsmarkt. Denk aan langdurig werklozen en tienermoeders.”

“Koffie maken is een repeterende werkzaamheid. Dat is niet alleen voor autisten fijn, maar eigenlijk voor alle mensen. Een goed product maken geeft zelfvertrouwen.”

.

.

.