Koffie - Rotterdamse Koffie
15650
page-template-default,page,page-id-15650,page-child,parent-pageid-14869,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge
 

Koffie

Ambachtelijk gebrand

Ambachtelijk gebrand

Het woord “ambachtelijk” wordt te pas en te onpas gebruikt, maar in dit geval is het geen lege reclamekreet.

Ambachtelijk gebrand wil zeggen dat koffiebonen in kleine batches gebrand zijn. Per keer gaat er honderd kilo ruwe bonen de brander in waarvan er ca. 80 kilo netto overblijft.

Voordeel van dergelijke kleine hoeveelheden is dat onze klanten altijd verzekerd zijn van vers gebrande koffiebonen omdat we wekelijks de gebrande bonen geleverd krijgen.

Bovendien kiezen wij voor duurzaamheid met koffiebonen ingekocht onder het keurmerk Rainforest Alliance (logo met de groene kikker).

 

Profiel van de drie smaken

De met zorg geselecteerde ruwe bonen worden gemelangeerd en gebrand in drie smaakvolle koffies met specifiek karakter.

 

Bonen 1 KLASSIEK: Doordrinker, mooie balans, vol aroma, iets rinzig, fris. 100% arabica.

Melange: Kenia, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Brazil.

 

Bonen 2 ROBUUST: Stevige drinker, perfect voor cappuccino, vol aroma, zoetig, notig.

Melange: Togo, Sumatra, Colombia, Brazil.

 

Bonen 3 MILD: Geniet moment, vol aroma, bloemig, fruitig.

Melange: Burundi, Colombia, Guatemala, India, Honduras, Ethiopië, Brazil.

 

Algemene kenmerken bonen continenten

  • Zuid-Amerika: Vol van smaak, choco, notig.
  • Midden-America: Bloemig, zoetig.
  • Africa: Vol van smaak, choco (uitzondering Kenia; Rinzig, fruitig)
  • Azie: Volle aroma’s, kruidig.

 

Looptijd koffie bepaald smaak

  • Kort = Zuur / Lang = Bitter / Midden = Zoet

 

Algemene koffieweetjes

  • Robusta bonen groeien van 0 tot 700 meter in tropisch klimaat, geeft de koffie extra boost.
  • Arabica groeit meestal rond de evenaar en boven 700 meter. Complexere smaken.
  • Rinzig is aangenaam zuur.